Ο Γιώργης Χριστοδούλου και ο «Αττίκ στο Παρίσι» στα Public Λευκωσίας

Ο Γιώργης Χριστοδούλου και ο «Αττίκ στο Παρίσι» στα Public Λευκωσίας

Τα Public Λευκωσίας με χαρά υποδέχονται τον τραγουδοποιό, ερμηνευτή Γιώργη Χριστοδούλου και την μουσικολόγο, ραδιοφωνική παραγωγό Μαριάννα Γαλίδη, για την παρουσίαση του καινούριου του βιβλίου-cd «Ο Αττίκ στο Παρίσι», το οποίο περιλαμβάνει τα χαμένα τραγούδια που έγραψε ο Αττίκ στο Παρίσι τα χρόνια που προηγήθηκαν του Α’ Παγκοσμίου πολέμου.  Η παρουσίαση θα γίνει στο Public Λευκωσίας την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 12:30 μμ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα γαλλικά, περιλαμβάνει ένα κείμενο του Γιώργη Χριστοδούλου “Το Παρίσι του Αττίκ” με πολλές άγνωστες έως τώρα πληροφορίες για το έργο του συνθέτη και συνοδεύεται από σπάνιο αρχειακό υλικό με εξώφυλλα από παρτιτούρες, φωτογραφίες και χειρόγραφα που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με τη ζεστή φωνή του θα αναδείξει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τη χρωματική γκάμα των συνθέσεων του Αττίκ, τραγουδώντας τα τραγούδια του.

Περιγραφή βιβλίου

Για πρώτη φορά, ύστερα από 110 χρόνια, τα χαμένα τραγούδια του Αττίκ από την παρισινή του περίοδο σε ένα βιβλίο-cd. Το 1907, ο Αττίκ φτάνει στο Παρίσι για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Εγκαταλείπει, όμως, τις σπουδές του για να γραφτεί στο Κονσερβατόριο όπου γίνεται δεκτός από τον Gabriel Fauré. Σχεδόν αμέσως θα εργαστεί ως πιανίστας στα café-concert της πόλης, θα μελοποιήσει ποίηση και θα συνθέσει τραγούδια, μουσική δωματίου και lied. Θα παίξει στα πιο μεγάλα θέατρα του Παρισιού και θα μοιραστεί τη σκηνή με την Colette, τον Maurice Chevalier, θα δώσει τραγούδια στους δημοφιλέστερους γάλλους ερμηνευτές, ενώ θα υπογράψει πολύχρονο συμβόλαιο με τον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της εποχής. Είναι η τελευταία περίοδος της ξέγνοιαστης Belle Époque στο Παρίσι του Picasso, του Marcel Proust και του Jean Cocteau και για τον νεαρό Attic, η αρχή μιας μεγάλης καριέρας, με πολλές επιτυχίες και τριακόσια περίπου τραγούδια.

Βρες το βιβλίο-cd εδώ: http://bit.ly/2zTL2Sp

Public: 10 χρόνια στη ζωή μας, στην καρδιά μας, στην Κύπρο.
Now On Air:
TLC - Waterfalls