Δεντροφύτευση από τη CYTA στο Δήμου Πάφου

Σταθερή στη φιλοπεριβαλλοντική πολιτική της και στη δέσμευσή της να συμβάλει στην προσπάθεια να πρασινίσει η χώρα μας, η Cyta προχώρησε την Παρασκευή, 10  Νοεμβρίου 2017 σε μια νέα δενδροφύτευση, αυτή τη φορά στο Δήμο Πάφου, απέναντι από το κτήριο του Οργανισμού «Πάφος 2017» 

Η επιλογή της Πάφου, αλλά και του συγκεκριμένου χώρου της δενδροφύτευσης, αποτελεί συνέχεια της στήριξης της Cyta, ως Επίσημου Τηλεπικοινωνιακού Παροχέα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017».

Παιδιά από σχολεία του Δήμου Πάφου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, φύτεψαν συνολικά 525 δένδρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεντροφύτευση, περιελάμβανε  διάφορα είδη δέντρων, τα οποία είχαν προταθεί από τον Δήμο Πάφου και έγινε με εξειδικευμένη μέθοδο προετοιμασίας του εδάφους, η οποία όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του δέντρου, αλλά εξοικονομεί σημαντικές ποσότητες νερού, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους δενδροφυτεύσεων.

Την εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος και o εκπρόσωπος του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ Μάριος Ευθυμίου.

Εκ μέρους της Cyta, χαιρετισμό απηύθυνε, ο Διευθυντής Υπηρεσιών Αεροναυσιπλοΐας και Περιφερειακός Προϊστάμενος Πάφου κ Κώστας Μάντης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσιαστική και έμπρακτη συνεισφορά της Cyta στην Αειφόρο Ανάπτυξη και στο στόχο που έχει θέσει, να αφήνει ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις από τη δραστηριότητά της στο περιβάλλον. Τόνισε ιδιαίτερα τη μεγάλη ευθύνη που όλοι έχουμε απέναντι στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta και στην προσπάθειά της να μειώνει το ανθρακικό αποτύπωμα από τη δράση της, σεβόμενη το περιβάλλον που τη φιλοξενεί. Στην προκειμένη περίπτωση, η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δέσμευσης του Οργανισμού όπως γίνονται κάθε χρόνο δενδροφυτεύσεις, ίσες με το 10% των νέων συνδέσεων της Υπηρεσίας Cytavision. Δηλαδή, ένα δέντρο για κάθε δέκα νέες συνδέσεις! Παράλληλα, με τις πρωτοβουλίες της αυτές, η Cyta συμβάλλει στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στέλλει το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντός μας.

Δελτία Τύπου της Cyta και φωτογραφικό υλικό, μπορείτε να βρείτε, επίσης, στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy/pr/pressreleases
Now On Air:
TLC - Waterfalls