ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ

14 Οκτωβρίου 2017: Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

"Γιατί όσοι πονούν αξίζουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα"

 O Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο μόνος Σύνδεσμος που διαθέτει Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας του είδους τους στη Κύπρο, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας και ενώνει την φωνή του μαζί με άλλους παρόμοιους φορείς σε όλο τον κόσμο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την σημαντικότητα της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας αλλά και την ενίσχυση αυτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες δράσεις κάθε δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου.

Στόχοι της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακουφιστικής Φροντίδας:

- Να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των μονάδων ανακουφιστικής φροντίδας σε όλο τον κόσμο

- Να ευαισθητοποιήσει την πολιτεία για τις ανάγκες σε ιατρικές και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες (ψυχολογικές, κοινωνικές, πνευματικές) που βελτιώνουν την καθημερινότητα των ασθενών και των οικογενειών τους.

- Να αντλήσει κεφάλαια για τη στήριξη και την ανάπτυξη των υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας σε όλο τον κόσμο και των λειτουργικών εξόδων των μονάδων.

 Υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου:

O Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου εδώ και 46 χρόνια προσφέρει υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν:

- Ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, όπως έλεγχο πόνου και άλλων συμπτωμάτων του καρκίνου ή της θεραπείας του.

- Ψυχοκοινωνική στήριξη

- Φυσιοθεραπεία

- Άλλες συμπληρωματικές θεραπείες

Οι πιο πάνω υπηρεσίες προσφέρονται στο:

-  Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία.

-  «Ευαγόρειο» Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  στη Λεμεσό.

-   Μέσω της Παγκύπριας Υπηρεσίας Κατ’ Οίκον Φροντίδας.

Άλλες υπηρεσίες:

- Ομάδες Κοινωνικής Συμμετοχής

- Μεταφορά ασθενών από όλες τις πόλεις προς τα ογκολογικά κέντρα στη Λευκωσία.

Όλες οι πιο πάνω υπηρεσίες προσφέρονται  εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους καρκινοπαθείς ανεξάρτητα της οικονομικής τους κατάστασης, καταγωγής ή θρησκεύματος.

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου εργοδοτεί επαγγελματίες υγείας με εξειδίκευση στην ανακουφιστική φροντίδα με στόχο την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των καρκινοπαθών που εξυπηρετούνται παγκύπρια.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ανακουφιστικής Φροντίδας, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου διοργανώνει το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου φιλανθρωπικό πάρτυ εν πλώ και προσκαλεί όλους να σαλπάρουν μαζί του, παραλιακά της Λεμεσού, με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών του Συνδέσμου. Η επιβίβαση θα γίνει από το παλιό λιμάνι στις  8 - 8:30μ.μ. και η αναχώρηση στις 9μ.μ. με επιστροφή στις 11μ.μ. Τιμή εισιτηρίου- 25ευρώ με φαγητό & ποτό.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. + 357 22446222, www.anticancersociety.org.cy

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: http://www.thewhpca.org/resources/category/world-hospice-and-palliative-care-day-and-voices-for-hospices-2017
Now On Air:
TLC - Waterfalls