Αντιτρομοκρατική Άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017»

Αντιτρομοκρατική Άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση διαχείρισης τρομοκρατικού συμβάντος στο The Mall Of Cyprus

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η C, που διεξήχθη στο The Mall Of Cyprus την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, από τις 9.00 έως τις 11:00, με τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού του εμπορικού κέντρου σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και διάφορες Μονάδες, Υπηρεσίες και Τμήματα όπως η ΜΜΑΔ, η ΑΔΕ Λευκωσίας, η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, καθώς και με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας μέσω του Τμήματος Ασθενοφόρων.

Η Αντιτρομοκρατική Άσκηση «ΔΕΙΜΟΣ 2017», εξελίχθηκε μετά από υποτιθέμενη «έκρηξη» στην είσοδο του The Mall Of Cyprus και είσοδο τριών τρομοκρατών εντός του εμπορικού κέντρου, οι οποίοι πυροβολούσαν αδιακρίτως σκορπώντας τον πανικό. Στη συνέχεια, οι εμπλεκόμενοι φορείς προέβησαν σε ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί από την Ομάδα Σχεδιασμού Άσκησης, της οποίας τα εγχειρίδια και μνημόνια είχαν μελετηθεί από τους εμπλεκόμενους στην άσκηση φορείς.

Με την έναρξη της άσκησης, ακολούθησε εκκένωση του κτιρίου του εμπορικού κέντρου, διαδικασία που θα ακολουθείτο στην περίπτωση που η άσκηση αποτελούσε πραγματικό περιστατικό.

Απώτερος σκοπός της Αντιτρομοκρατικής Άσκησης ήταν να υπολογιστεί και να διαπιστωθεί ο ακριβής χρόνος, ο τρόπος ανταπόκρισης και οι ενέργειες της Αστυνομίας σε περίπτωση τρομοκρατικού επεισοδίου, αλλά και οι αντιδράσεις των πελατών και του προσωπικού του The Mall Of Cyprus.

Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου συνεργάστηκαν και ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, κάτι που βοήθησε στην επίτευξη της άσκησης με οργάνωση και αποτελεσματικότητα.

Μέσω της άσκησης έγινε έλεγχος της διαδικασίας ενημέρωσης και της ετοιμότητας της Αστυνομίας και των παρεμφερών φορέων της. Επιπλέον, έγινε έλεγχος της ανταπόκρισης των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και των ενεργειών τους, όπως και των ενεργειών των εργαζομένων και των πελατών του The Mall Of Cyprus.
Now On Air:
-
CELEBRITY TWEETS