Πάφος 2017

«Μοιραζόμαστε το πάθος»

Η Α/φοι Λανίτη και η Coca-Cola περήφανοι χορηγοί του

Προγράμματος Εθελοντών του Πάφος 2017

Οι Α/φοι Λανίτη και η Coca-Cola ανακοίνωσαν σήμερα την πρωτοβουλία στήριξης της Πάφου, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, ως οι αποκλειστικοί χορηγοί του προγράμματος Εθελοντισμού. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Επιτρόπου Εθελοντισμού, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, πλήθους εθελοντών αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης, οι δύο εταιρείες περιέγραψαν το στόχο της πρωτοβουλίας καθώς και τις κοινές αξίες που τις παρακίνησαν να χορηγήσουν το πρόγραμμα.

Με κεντρικό σύνθημα «Μοιραζόμαστε το Πάθος», η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola αναδεικνύουν το πολύτιμο έργο των εθελοντών, που συνθέτουν το μωσαϊκό του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Ευρώπης και αποτελούν με την ανιδιοτελή συνεισφορά τους, το πιο ζωντανό κομμάτι και την «καρδιά» του Οργανισμού Πάφος 2017.

Η υποστήριξη των δύο εταιρειών στην Πάφο δεν τελειώνει το 2017. Με στόχο να αφήσουν πίσω ένα σημαντικό έργο για την Πάφο και την Κύπρο, στηρίζουν οικονομικά την ανακαίνιση δύο ιστορικών κτηρίων της Πάφου, της Οικίας Shelley και του Παλαιού Παγοποιείο- ΣΟΔΑΠ, τα οποία θα λειτουργήσουν τόσο ως βασικοί χώροι για τις εκθέσεις του Προγράμματος της διοργάνωσης Πάφος 2017, όσο και ως σημαντικοί πολιτιστικοί χώροι για την πόλη μετά το πέρας της χρονιάς.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ. Γιάννης Γιαννάκη,  ο Διευθυντής Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, κ. Παύλος Παρασκευάς και ο Υπεύθυνος του Προγράμματος Εθελοντών του Πάφος 2017, Στέλιος Παπαγεωργίου.

Ο κ. Γιαννάκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Το Πάφος 2017δεν θα μπορούσε να μην έχει και την στήριξη εθελοντών. Ως κοινωνία έχουμε  διαχρονικά σημαντική εθελοντική προσφορά σε πολλούς τομείς.  Η προσφορά του εθελοντισμού σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Κύπρο θα βοηθήσει στην επιτυχία του. Θα ήθελα να συγχαρώ τις εταιρεία Α/φοι Λανίτη και Coca-Cola για αυτή την σημαντική στήριξη των εθελοντών του Πάφος 2017, αλλά και να συγχαρώ τους εθελοντές οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα είναι οι αφανείς ήρωες του μεγάλου αυτού γεγονότος στον τόπο μας».

Ο κ. Παρασκευάς, από την πλευρά του σημείωσε: «Οι πόλεις στις οποίες απονέμεται ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, όπως το “Πάφος 2017”, αποτελούν ζωντανή μαρτυρία ότι μια πόλη έχει τη δυνατότητα να είναι δημιουργική, μοναδική, ιδιαίτερη και, ταυτόχρονα, να έχει Ευρωπαϊκή διάσταση. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους 300 εθελοντές για το γνήσιο ενδιαφέρον και την πρόθεση να συμμετέχουν ενεργά και να προσφέρουν τη βοήθειά τους καθώς και στις εταιρείες Α/φοί Λανίτη και Coca-Cola για την ευγενική πρωτοβουλία να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια.»

Ο κ.  Παπαγεωργίου, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για την σημαντικότερη κινητοποίηση ανθρώπων οι οποίοι συμβάλουν ενεργά και εθελοντικά στον μεγαλύτερο ευρωπαικό πολιτιστικό θεσμό που φιλοξενεί για πρώτη φορά η Κύπρος ».

Ο κ. Χριστόδουλος Χριστοδουλάκης, Διευθυντής Χώρας της εταιρείας Α/φοι Λανίτη δήλωσε σχετικά με την χορηγία: «Η επιλογή μας να χορηγήσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν τυχαία. Ανάμεσα στις βασικές αξίες της εταιρίας μας είναι η πίστη στη δύναμη της ομάδας και την αξία της συνεργασίας και του εθελοντισμού. Όπως αποδεικνύουμε καθημερινά από την δραστηριότητά μας, με αλληλεγγύη και κοινό όραμα, οι ομάδες είναι πάντα πιο δυνατές από τις μονάδες, και ικανές να πετύχουν κάθε στόχο!»

Το έργο του Οργανισμού Πάφος 2017 είναι πολύπλευρο και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης τόσο σε υποδομές όσο και στο νέο πρόσωπο της βάζοντας την πόλη στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης ενώ η ομάδα των Εθελοντών μέχρι σήμερα, μετρά περισσότερα από 300 ενεργά μέλη.

Σε αυτήν τη σπουδαία χρονιά για την Πάφο και την Κύπρο, η Α/φοι Λανίτη και η Coca-Cola θα είναι για μια ακόμη φορά ενεργά παρόντες. Καλούν όλους να μοιραστούν το πάθος, την όρεξη και τις αξίες των εθελοντών του Pafos 2017 και να ζήσουν από κοντά, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, την αξέχαστη εμπειρία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Now On Air:
TLC - Waterfalls