‘ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ’

Το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης  ‘ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ’ της Χαραλαμπίδης Κρίστης

και ο Πρεσβευτής του προγράμματος Σάκης Ρουβάς παρέδωσαν το τρίτο και τελευταίο έργο

του παγκύπριου εκπαιδευτικού διαγωνισμού «Πολίτες του Μέλλοντος» 

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε το τρίτο και τελευταίο έργο που βραβεύτηκε στον παγκύπριο εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Πολίτες του Μέλλοντος», μια πρωτοβουλία του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ-ΚΡΙΣΤΗΣ, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το έργο, που φιλοξενείται στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασσού,  παρέδωσε ο Πρεσβευτής του προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» Σάκης Ρουβάς, στον Διευθυντή και στους μαθητές του σχολείου.    Σκοπός του έργου, η δημιουργία ενός δημιουργικού ευχάριστου εξωτερικού χώρου διδασκαλίας και μαθητικών δραστηριοτήτων, στον οποίο οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βρίσκονται κοντά στη φύση και να μελετούν τις μεταβολές των φυτών ανάλογα με τις εποχές. Καθόλη τη διάρκεια διαμόρφωσης του έργου, μαθητές και φοιτητές αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις και συνεργάστηκαν για την τελική μορφή του. Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και δεντροφύτευση με τον Σάκη Ρουβά, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Το τρίτο Έργο με τίτλο Οι Πολλαπλοί Μηχανισμοί της Δεντρομίμησης, αναφέρεται στη σχέση του δομημένου και φυσικού κόσμου καθώς και του κόσμου των κατασκευών και της φύσης.

Στο πλαίσιο των δράσεων της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε γεύμα αγάπης στο κέντρο κοινωνικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής μαζί με τον Πρεσβευτή του προγράμματος, Σάκη Ρουβά, ετοίμασαν και πρόσφεραν χριστουγεννιάτικο γεύμα αγάπης. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, κ. Αλέξης Χαραλαμπίδης, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώνεται με αυτό το έργο ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός «Πολίτες του Μέλλοντος», μια αξιόλογη πρωτοβουλία του προγράμματος  «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» για το 2015-2016 που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, είδαμε μαθητές και φοιτητές να εργάζονται μαζί για την υλοποίηση αυτών των ιδιαίτερων εικαστικών εγκαταστάσεων που δημιουργούν ένα χαρούμενο και δημιουργικό σχολικό περιβάλλον. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν την ποιότητα ζωής των παιδιών της Κύπρου και επιβραβεύουν την ομαδικότητα και τη δημιουργικότητα».

Ο Πρεσβευτής της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», Σάκης Ρουβάς, δήλωσε σχετικά: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια που εδώ και 4 χρόνια με το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης "Συμμετοχή" της Χαραλαμπίδης Κρίστης, είμαστε, ουσιαστικά, δίπλα στους νέους ανθρώπους.  Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και φοιτητές και συμμετέχοντες  και στον καθένα ξεχωριστά που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του παγκύπριου διαγωνισμού "Πολίτες του Μέλλοντος". Η συμβολή τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με πίστη και όραμα το έργο της "Συμμετοχής" και να στηρίζουμε έμπρακτα την κυπριακή κοινωνία.».

 

Έργα του προγράμματος ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ που έχουν υλοποιηθεί:

 

 1. Αίθουσα στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καλό Χωριό
 2. Αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Λεμεσού
 3. Πάρκο Γυμναστικής στην παραλία Μακένζι
 4. Παιδότοπος στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου
 5. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Πολέμι
 6. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Αμαργέτη
 7. Παιδότοπος στη Δερύνεια
 8. Πλανητάριο στο Λύκειο Ιδαλίου
 9. Εξοπλισμός κουζίνας στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας *
 10. Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας *
 11. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας *
 12. Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης *
 13. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου *
 14. Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι *
 15. Η΄ Λεμεσού ΚΑ΄& ΚΒ  Ομόνοια*
 16. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας  (Πάρκο Κυκ/κής Αγωγής) *
 17. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών *
 18. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας   *
 19. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς *
 20. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου *
 21. Εικαστική εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου «Χ ”Γεωργάκης Κορνέσιος» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου.
 22. Αναβάθμιση στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείο Αγίου Επιφανίου.
 23. Εικαστική εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου «Αγιος Ανδρέας» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου.
 24. Εικαστική εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου «Χρυσελεουσα» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου.
 25. Εικαστική εγκατάσταση στο προαύλιο χώρο του περιφερειακου σχολείου «Ταμασού και Ορεινής» σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κύπρου.
 26. Προσφορά 2.500 λίτρα φρέσκου γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας για υγιεινά προγεύματα σε σχολεία.
 27. Προσφορά 1.380.000 λίτρα δωρεάν φρέσκο γαλατάκι σοκολάτας σε μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
 28. Προσφορά 240.000 λίτρα φρέσκο γάλα στους Συνδέσμους Πολυτέκνων.
 29. Προσφορά 186.000 λίτρα φρέσκο γάλα για  τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.
 30.  Προσφορά 104.430 επιχορηγημένα γαλατάκια σοκολάτας.
 31. Δωρεά €160,000 στο Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και Πανεπιστήμια
 32. Δωρεά €37864 σε παιχνίδια για παιδιά
 33. Στήριξη της πραγματοποίησης του φεστιβάλ γάλακτος στο Δάλι.
 34. Στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού.
 35. Υποστήριξη Πρωταθλημάτων Grassroots.
 36. Υποστήριξη του Πανεπιστήμιο Πατρών για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα DAIRIUS.
 37. Υποστήριξη της «Αγκαλιά Αγάπης». Συγκέντρωση παιχνιδιών σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού τα Χριστούγεννα του 2014.
 38. Στήριξη του Κυπριακού Στίβου.

*Έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας του Υπ. Παιδείας
Now On Air:
TLC - Waterfalls