ΠΑΣΥΚΑΦ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

«30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), επ’ ευκαιρία των 30 Χρόνων από την ημέρα ίδρυσής του, παρέθεσε Δημοσιογραφική Διάσκεψη με γεύμα στο Center of Visual Arts & Research (CVAR) στη Λευκωσία.   

Από το 1986 ο ΠΑΣΥΚΑΦ βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσούν από καρκίνο.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία στην κοινωνία, στους επιστήμονες και στην πολιτεία. Με συνεχείς ενημερωτικές εκστρατείες, προωθητικές δράσεις και ενέργειες ευαισθητοποίησης, καρκινοπαθείς και εθελοντές, όλοι μαζί, γίνανε μία γροθιά ενάντια στον καρκίνο και αγκάλιασαν τη ζωή. Ένωσαν δυνάμεις και προχώρησαν, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Σήμερα, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, έχοντας ως αιχμή του δόρατος μία μεγάλη, εξειδικευμένη, πολυθεματική ομάδα ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, φροντίζει ετησίως περισσότερους από 5000 ασθενείς και μέλη οικογενειών τους, προσφέροντας ουσιαστική και άμεση στήριξη, ενισχύοντας με κάθε δυνατό τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό…. την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσφέρει εντελώς δωρεάν εξειδικευμένα προγράμματα και υπηρεσίες όπως:

  • Νοσηλευτική/Ανακουφιστική Φροντίδα στο σπίτι
  • Ψυχολογική Στήριξη και καθοδήγηση σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο
  • Κοινωνική Στήριξη
  • Κέντρα Επικοινωνίας και Δραστηριοποίησης
  • Φυσικοθεραπεία
  • Κλινικές Λεμφοιδήματος
  • Μεταφορά ασθενών
  • Προγράμματα διαφώτισης για πρόληψη του καρκίνου
  • Προγράμματα Συμμετοχής Εθελοντών

Σε σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τους ευχαρίστησε για τη διαχρονική και σθεναρή στήριξη προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ, αποκαλώντας τους σταθερούς συνοδοιπόρους του όλα αυτά τα χρόνια, γιατί διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην άμεση πληροφόρηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα του ΠΑΣΥΚΑΦ, στις πολλαπλές υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα σε άτομα με εμπειρία καρκίνου και στους οικείους τους αλλά και στην πλούσια και πολύπλευρη δραστηριότητα που ανέπτυξε στη πορεία του στηριζόμενος σε σημαντικό βαθμό στην αγάπη και προσφορά των εθελοντών του.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια ζωής, πέτυχε να καταξιωθεί και σε Διεθνές επίπεδο ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) και του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Οργανώσεων κατά του Καρκίνου (ECL).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους δύο κύριους χορηγούς του ΠΑΣΥΚΑΦ, UNIVERSAL LIFE και ΟΠΑΠ, οι οποίοι στηρίζουν τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Συνδέσμου εδώ και πολλά χρόνια. 

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κος Νικόλας Φιλίππου αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης 10ετίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν και τη λειτουργία του Πρώτου Πρότυπου Κέντρου Αποκατάστασης Ασθενών στην κοινότητα Μονιάτη της επαρχίας Λεμεσού. 

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τα 63 μόνιμα στελέχη και τους 25 συνεργάτες του ΠΑΣΥΚΑΦ, οι οποίοι με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα υλοποιούν καθημερινά τους στόχους του Συνδέσμου.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι ο ΠΑΣΥΚΑΦ θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε φροντίδα, κάθε υπηρεσία, με περίσσια αγάπη για τη ζωή και τον άνθρωπο, γιατί όλοι μαζί, ασθενείς και φίλοι, μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε… οι νικητές στη ζωή!

Την εκδήλωση στήριξε με την παρουσία του και ο γνωστός κύπριος καλλιτέχνης HOVIG.   
Now On Air:
-
CELEBRITY TWEETS