LIDL NEWS

Παρουσίαση στη Λευκωσία

του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια και των υποτροφιών για μαθητές από την Κύπρο

με τη χορηγία της Lidl Cyprus

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή 21 Οκτωβρίου) στη Lidl Food Academy στη Λευκωσία, ενημέρωση για Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια και τα προγράμματά του. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 11 Δεκεμβρίου του 2016 στη Λευκωσία για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου. Επίσης παρουσιάστηκαν οι υποτροφίες που προσφέρει η Lidl Cyprus στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Μέσα από τη σύμπραξη του Κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δημιουργήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2013, το Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά/CTY Greece. Πρόκειται για ένα Κέντρο μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη το οποίο προσφέρει σε  μαθητές  από Β΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και πρόσφατα έλαβε πιστοποίηση και τον τίτλο του European Talent Center από τον ευρωπαϊκό επιστημονικό οργανισμό European Council for High  Ability (ECHA).

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο (Λευκωσία) και η  διαδικασία των εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. 

«Η Lidl Cyprus, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζει για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά προσφέροντας 60.000 ευρώ που θα διατεθούν σε υποτροφίες και θα καλύψουν το κόστος συμμετοχής 20 τουλάχιστον παιδιών στα θερινά προγράμματα του CTY Greece καθώς και τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων  γνωριμίας με το πρόγραμμα, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά της Β' Δημοτικού έως και της Β' Λυκείου, να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους»  ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η Κωνσταντίνα Δεληαργύρη, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Lidl.

«Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια προχωράει δυναμικά και συνεχώς εξελίσσεται με τη βοήθεια και την εμπιστοσύνη εκείνων που το υποστηρίζουν, όπως είναι για η Lidl Cyprus και η Aegean Airlines για το πρόγραμμα της Κύπρου» τόνισε ο  Γιάννης Τσορμπατζόγλου, Αντιπρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια και Υπεύθυνος του CTY Greece. «Το καλοκαίρι  το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τη δωρεά του, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece. Η επέκταση της δωρεάς θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 300 παιδιά να συμμετάσχουν στα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για δύο χρόνια. Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος θα υποστηρίξει την υλοποίηση 16 εργαστηρίων γνωριμίας των μεθόδων του Κέντρου σε σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη είναι και μία απόδειξη αξίας και της σημασίας του εκπαιδευτικού προγράμματος».

Από την πλευρά της η Γεωργία Τσουλφά, Εκτελεστική Διευθύντρια του CTY Greece, παρέθεσε στοιχεία από την πρόσφατη δραστηριότητα του Κέντρου δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή μαθητών από την Κύπρο. «Η μεγάλη απήχηση που είχε το CTY Greece φάνηκε από το ενδιαφέρον των παιδιών και των γονέων. Μόνο για τη χρονιά 2015 – 2016 συμμετείχαν στις εξετάσεις περισσότεροι από 2.000 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Οι 200 μαθητές που πήραν μέρος στις εξετάσεις ήταν από την Κύπρο, και οι 25 από αυτούς έχουν ήδη ζήσει τη συναρπαστική εμπειρία των προγραμμάτων του CTY Greece. Συγκεκριμένα, οι 16 μαθητές παρακολούθησαν τα θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι εννέα (9) από τους δεκαέξι (16) έλαβαν υποτροφία από τη Lidl Cyprus. Ευελπιστούμε ότι ακόμα περισσότεροι θα έχουν αυτήν την ευκαιρία τη φετινή χρονιά. Μαθητές που μοιράζονται τη δίψα για μάθηση έχουν πλέον δημιουργική διέξοδο στα προγράμματα του CTY Greece και στις καινοτόμες πρακτικές απόκτησης γνώσης».

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ημέρας Γνωριμίας που διοργανώνει το CTY Greece στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας με την ευγενική χορηγία της Lidl Cyprus, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα παρακολουθήσουν για μία ημέρα ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα του Κέντρου. 

Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου: http://www.cty-greece.gr/el

Οι εγγραφές για τις εξετάσεις έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 4 Δεκεμβρίου.

Μέγας χορηγός του προγράμματος στην Κύπρο είναι η Lidl Cyprus. Χορηγός αερομεταφορών είναι η AEGEAN Airlines.

Για περισσότερες πληροφορίες 2310 332 625, 2310 398 253, www.cty-greece.gr

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy/

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

https://www.instagram.com/lidl_cyprus/

Snapchat: lidlcyprus
Now On Air:
Robin Schulz + Harloe - All This Love
CELEBRITY TWEETS