MOVEMBER CYPRUS 2016

MOVEMBER CYPRUS 2016

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο American Medical Centre, οι διοργανωτές του Movember Cyprus, το Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ παρουσίασαν το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Ως ανεξάρτητο παγκόσμιο φιλανθρωπικό κίνημα το Movember πιστεύει ότι η αλλαγή στην υγεία των ανδρών θα επέλθει με την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση.  Έτσι κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Οι άντρες μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για 30 μέρες για να μαζέψουν χρήματα για τη στήριξη προγραμμάτων που αφορούν στον καρκίνο του προστάτη, των όρχεων και της ψυχικής υγείας των ασθενών που ζουν με καρκίνο.

Με σύνθημα «Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου» το  Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ διοργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις για να ενισχύσουν το Movember Foundation και το Europa Uomo Κύπρου.  Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ραδιοφωνικά live links, εκθέσεις με δημοπρασίες έργων τέχνης, ενημερωτικές ημερίδες με δωρεάν εξέταση PSA,  έρανος μέσω αδειοδοτημένου λαχνού, πώληση αναμνηστικών ειδών και κορυφώνονται με ένα μεγάλο πάρτυ στις 2 Δεκεμβρίου.

Όλε οι λεπτομέρειες, στη σελίδα του Movember Cyprus στο Facebook.

TI EINAI TO MOVEMBER

Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και Νo-vember/Νοέμβριος. 

Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των αντρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό!  Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το αντρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά την επίσκεψη στο γιατρό.

Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άντρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς.

Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

TA ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

Κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο.

Άντρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Το Movember προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η  Νοεμβρίου  και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, μαζεύοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό. Δημιουργώντας ένα προφίλ στο movember.com οι άντρες ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια τους δίνοντας χρήματα στο προφίλ τους.

MOVEMBER CYPRUS

Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του αντρικού καρκίνου, όπως το Europa Uomo Κύπρου.

Σκοπός του Europa Uomo Κύπρου είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας στον τόπο μας μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ

  1. Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το MOVEMBER.
  2. Φτιάξε  προσωπικό προφίλ http://ex.movember.com εντάξου στην Ομάδα Movember Cyprus  και κάλεσε τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους σου να σε στηρίξουν δίνοντας χρήματα.
  3. Μπες στoν ειδικό λογαριασμό "RT1 NICOSIA KEO BEER"  ή “TEAM: Movember Cyprus” στην ιστοσελίδα  http://ex.movember.com και κάνε την δική σου εισφορά.
  4. Στήριξε τις εκδηλώσεις του MOVEMBER Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.
  5. Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus.

ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ MOVEMBER CYPRUS

Ο στόχος της εκστρατείας είναι η συλλογή χρημάτων για την στήριξη του EUROPA UOMO Κύπρου και του Movember Foundation για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, της έρευνας, διάδοσης και ανταλλαγής τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη, την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης, την εκστρατεία για την λήψη μέτρων πρόσβασης στη καλύτερη θεραπεία, την εξασφάλιση ποιότητας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία, τη προώθηση της επαγγελματικής ποιοτικής φροντίδας και κατάλληλης ιατρικής υποδομής.

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στο MOVEMBER CYPRUS και στις εκδηλώσεις επισκεφτείτε τις σελίδες Movember Cyprus, Κeo Βeer και Round Table 1 Cyprus-RT1 στο Facebook.
Now On Air:
-
CELEBRITY TWEETS