TEDxNicosiaWomen

It’s About Time

TEDxNicosiaWomen 2016 

‘Πώς ο χρόνος διαμορφώνει τις ζωές μας;’

Ο χρόνος είναι μια προσωπική υπόθεση. Και έχει φθάσει η στιγμή να εξερευνήσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η θεματική του TEDWomen 2016, η οποία θα παρουσιαστεί στην Καλιφόρνια, θα μεταφερθεί για ακόμη μια φορά στη Λευκωσία, σε μια παγκόσμια συζήτηση, μέσω του TEDxNicosiaWomen.

Με πέντε επί σκηνής ομιλητές και με ζωντανή σύνδεση με το TEDWomen από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, το TEDxNicosiaWomen θα διεξαχθεί, για ακόμη μια χρονιά, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων Cyta, στις 27 Οκτωβρίου, 2016, με την υποστήριξη του στρατηγικού μας συνεργάτη,  Cytamobile-Vodafone.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί ότι οι 24 ώρες που έχει μια ημέρα δεν είναι ποτέ αρκετές; Δεν είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι, ακόμα και οι πιο εκπληκτικές ανακαλύψεις του 21ου αιώνα, η τεχνολογία, αλλά και η επιστήμη, δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν το χρόνο; Ή μήπως το κατάφεραν;

Το TEDWomen 2016 θα εξερευνήσει τις συμβάσεις και τις προκλήσεις του χρόνου. Γιατί έχει φθάσει πλέον η στιγμή που πρέπει να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για την κλιματική αλλαγη, τη φτώχεια, το μεταναστευτικό, τη βία, τις φυλετικές, σεξιστικές και οικονομικές ανισότητες. Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθούν 240 παράλληλες TEDx εκδηλώσεις ανά το παγκόσμιο, μέσω ζωντανών συνδέσεων και παρουσίασης  ομιλητών από την κάθε χώρα και για την κάθε χώρα, ξεχωριστά.

Το TEDxNicosiaWomen 2016 θα «γιορτάσει»  την αληθινή ουσία της γυναίκας, μέσα από μια πλατφόρμα από ιδέες, ιστορίες και λύσεις που έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία μας και θα δώσουν ώθηση στις διαδικασίες για αλλαγή. Θα εξερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους ο χρόνος και η προσοχή σε αυτόν, διαμορφώνουν τις ζωές μας, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σμιλέψουμε το χρόνο.

Στις 27 Οκτωβρίου η σκηνή του Αμφιθεάτρου των Κεντρικών Γραφείων Cyta  θα φιλοξενήσει την Αλεξία Πισσαρίδου, χορεύτρια, visual artist και creative producer, η οποία έχει στο ενεργητικό της installation work, εργαστήρια και εντυπωσιακές συνεργασίες και έχει στρώσει με επιτυχία το δρόμο για άλλους χορευτές της Κύπρου.

Η Άντρεα Σολομωνίδου, η πιο κοινωνικά μοναχική σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως η ίδια θέλει να αυτοαποκαλείται, είναι ακόμη μια από τις ομιλήτριές μας. Και σίγουρα δεν θα θέλατε να την χάσετε, αφού πρόσφατα έχει ταξιδέψει στην Κίνα, στη Ρωσσία και στη Μογγολία, με στόχο να συνδράμει στη βελτίωση του συμβατικού τρόπου με τον οποίο ενώνονται η Ασία με την Ευρώπη, δια μέσου ξηράς, αέρα και θάλασσας. Έχει επίσης δουλέψει στον τομέα διαχείρησης πολιτικών εκστρατειών.

Η Λουίζα Σοφοκλέους είναι επιστήμονας και νικήτρια στο FameLab, ένα διεθνή διαγωνισμό για την επικοινωνία της επιστήμης, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο, προσπαθεί να γίνει εκπαιδεύτρια σκύλων.

Η Μαρίνα Κατσαρή θα μας συνεπάρει μέσα από μια μαγική και παραμυθένια διαδρομή, γεμάτη από δράμα και πάθος, αφού είναι μια παραμυθού με απέραντη φαντασία.  

Τελευταίος και μη εξαιρετέος, ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης, μαιευτήρας, γυναικολόγος και υποστηρικτής του φυσικού τοκετού, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις επιλογές μίας γυναίκας. Είναι καιρός να τις μάθουμε.  

«Η φετινή θεματική ευελπιστούμε πως θα ιντρικάρει τον κόσμο, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει πως έχει έρθει η ώρα για δράση, για αποφάσεις, για ένα νέο τόλμημα, μια συλλογική πρωτοβουλία. Ή, ίσως, ότι έχει φθάσει η στιγμή να ξεκινήσει, να διακοπεί ή/και να σταματήσει μια συνήθεια, μια δραστηριότητα ή ένας τρόπος σκέψης» λέει η Μάχη Σολωμού, η Curator του TEDxNicosiaWomen.

Αποτελώντας μέρος της κοινότητας και του πνεύματος του TEDx, το TEDxNicosiaWomen θα ενωθεί με ζωντανή σύνδεση με τη σκηνή του TEDWomen στην Καλιφόρνια, προβάλλοντας ομιλίες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δημόσια. Θα ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις από τους ομιλητές/τριες και καλλιτέχνες/χνιδες της χώρας μας. Οι δυναμικές ιδέες που πρόκειται να παρουσιαστούν, υπόσχονται μια αξέχαστη, παγκόσμια εμπειρία.

Η ομάδα του TEDxNicosiaWomen σας παροτρύνει να αφιερώσετε χρόνο για αλλαγή, για ανάπτυξη, για να διαβάσετε, να ακούσετε και να ρωτήσετε τον εαυτό σας: «Για ποιο πράγμα έχει φτάσει επιτέλους η ώρα;»  

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επιστεφτείτε το www.tedxnicosiawomen.com

Περισσότερα για το TEDx, x = ανεξάρτητη διοργάνωση εκδήλωσης

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζουν να ακουστούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα με τοπικές και ανεξάρτητες εκδηλώσεις, που φέρνει τους ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μία εμπειρία συναφή με το πνεύμα του TED . Σε μία εκδήλωση TEDx, τόσο βιντεοσκοπημένες Ομιλίες TED όσο και ζωντανές παρουσιάσεις ομιλητών, δίνουν έναυσμα για εκ βάθους συζητήσεις και διασυνδέσεις μεταξύ των ατόμων μιας μικρής ομάδας. Αυτές οι τοπικές, ανεξάρτητες εκδηλώσεις φέρουν την επωνυμία TEDx, όπου x = ανεξάρτητη διοργάνωση εκδήλωσης TED. Το Συνέδριο TED παρέχει γενική καθοδήγηση για τα προγράμματα TEDx, παρόλα αυτά όμως η κάθε εκδήλωση διοργανώνεται ανεξάρτητα. (Με βάση κάποιους συγκεκριμένους όρους και κανονισμούς).

Περισσότερα για το ΤED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, κι οι οποίες δίδονται συνήθως από σύγχρονους πρωτεργάτες σε σκέψη και δράση, υπό τη μορφή σύντομων και δυναμικών ομιλιών (διάρκειας 18 λεπτών ή λιγότερο). Πολλές από αυτές τις ομιλίες διεξάγονται κατά τη διάρκεια του επίσημου συνεδρίου ΤΕD στο Βανκούβερ της British Columbia, και διατίθενται, δωρεάν, στο TED.com. 

Στους ομιλητές ΤED περιλαμβάνονται   οι Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan και Daniel Kahneman.

Οι ανοικτές και δωρεάν πρωτοβουλίες TED για διάδοση ιδεών περιλαμβάνουν το TED.com, όπου νέες βιντεοσκοπημένες Ομιλίες ΤED αναρτώνται καθημερινά˙ το Open Translation Project (Έργο Ανοικτής Μετάφρασης), που παρέχει υποτίτλους, διαδραστικές γραπτές ομιλίες καθώς και μεταφράσεις από χιλιάδες εθελοντές διεθνώς την εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed˙ το ετήσιο TED Prize (Βραβείο TED) αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που  επιχορηγεί διακεκριμένα άτομα με «επιθυμία» ή ιδέα, να δημιουργήσουν αλλαγή στον κόσμο˙ το TEDx, που παρέχει άδειες σε χιλιάδες άτομα και ομάδες παγκοσμίως για να στήσουν τοπικές, ανεξάρτητα διοργανωμένες εκδηλώσεις σε μορφή TED˙ και το πρόγραμμα TED Fellows, που επιλέγει καινοτόμα άτομα από όλο τον κόσμο για να ενισχύσει την επίδραση των εντυπωσιακών έργων και δράσεων τους.

 Ακολουθήστε το TED στο Twitter - http://twitter.com/TEDTalks, στο Facebook - http://www.facebook.com/TED ή στο Instagram - https://instagram.com/ted.

************

 
Now On Air:
Mabel - Mad Love
CELEBRITY TWEETS