Ραδιομαραθώνιος 2015

Ο φετινός Ραδιομαραθώνιος θα είναι διαφορετικός. Σκοπός μας είναι μέσα από τη φετινή διοργάνωση να δώσουμε νέα ώθηση στο θεσμό και να ξαναζωντανέψουμε την έννοια της αλληλεγγύης και της αγάπης. Φέτος εκτός τη συλλογή χρημάτων, πρώτιστος στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε τα μηνύματα που διέπουν το θεσμό και έχουν σαν πυρήνα τα δικαιώματα όλων των παιδιών.

Τα παιδιά, ΟΛΑ τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας, νοητικής ή σωματικής κατάστασης χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία. (Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υιοθετήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1989 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών)

Η έμφαση φέτος θα δοθεί στην ενημέρωση για τα δικαιώματα των παιδιών. Γιατί η ενημέρωση θα βοηθήσει στην συμμετοχή. Και μόνο με τη συμμετοχή όλων μας μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των παιδιών θα τύχουν σεβασμού. Τα παιδιά που έχουν ανάγκη την υποστήριξη μας δεν έχουν ανάγκη τον οίκτο ή την λύπηση μας. Η προσέγγιση πρέπει να είναι δικαιωματική. Είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών να σεβόμαστε ΟΛΟΙ εμείς οι μεγάλοι, τα δικαιώματα τους.

Επιλέξαμε 4 βασικά μηνύματα τα οποία περικλείουν την πλειοψηφία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Το «Δικαίωμα» για να επικοινωνήσουμε ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται άδικα για κανένα λόγο.Στην σημερινή εποχή που η τεχνολογία καλπάζει οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν «Πρόσβαση» στην ενημέρωση και είναι δική μας ευθύνη να τα προστατεύουμε από αρνητικές επιδράσεις.Εμείς οι μεγάλοι έχουμε υποχρέωση να δείχνουμε «Σεβασμό» στη γνώμη των παιδιών και να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη

Η κοινωνία στο σύνολο της έχει την υποχρέωση να παρέχει τις απαραίτητες δομές έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να ζουν μια ολοκληρωμένη ζωή με «Αυτονομία».Ο φετινός Ραδιομαραθώνιος έχει σαν στόχο να ενθαρρύνει την «Συμμετοχή» όλων μας. Για να συμμετέχουμε βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε. Πρέπει να ενημερωθούμε.

Θέλοντας λοιπόν να ξαναζωντανέψουμε τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου, ξεκινήσαμε με την ανανέωση του λογοτύπου του. Η ιδέα βασίζεται στα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου που ήταν και το σύμβολο του προηγούμενου λογοτύπου. Το ουράνιο τόξο σαν σύμβολο εκτός από τα μηνύματα χαράς, αγάπης και αισιοδοξίας, μας βοηθά να περάσουμε και το μήνυμα της αλληλεγγύης ενδυναμώνοντας το αίσθημα της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων. Όπως το ουράνιο τόξο ξεπροβάλλει και σηματοδοτεί το τέλος της καταιγίδας έτσι και η μεγάλη αυτή γιορτή του Ραδιομαραθωνίου διοργανώνεται για να πλημυρίσει με χρώμα και συναισθήματα χαράς τις καρδιές μας. Η ένωση των χρωμάτων μας καλεί να γίνουμε όλοι ένα για τα παιδιά και τα δικαιώματα τους.

θέλοντας να τονίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και να κάνουμε τον κόσμο να νιώσει περισσότερο την έννοια της συμμετοχής, για την φετινή διοργάνωση δημιουργήσαμε 5 συλλεκτικές κονκάρδες οι οποίες επικοινωνούν τα μηνύματα. Οι κονκάρδες θα πωλούνται σε όλα τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, στην Οδική εκστρατεία διαφώτισης και στα COOP KIDS FESTIVALS.

Ο φετινός Ραδιομαραθώνιος θέλουμε να μοιάζει με γιορτή. Θέλουμε να δώσουμε χαρά. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το τραγούδι του Ραδιομαραθωνίου με τίτλο Επτά Ποτάμια σε στίχους και μουσική του Γιώργου Χατζηπιερή και ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Δώρου Δημοσθένους οι οποίοι με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Το πρώτο COOP KIDS FESTIVAL διοργανώθηκε πέρσι με μεγάλη επιτυχία. Αποφασίσαμε φέτος να επεκτείνουμε αυτές τις παιδικές γιορτές και να τις εντάξουμε μέσα στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου.

Τα COOP KIDS FESTIVALS θα πραγματοποιηθούν σε Λευκωσία, Λεμεσό , Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι και θα συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες όπως θεατρικό εργαστήρι, αφήγηση παραμυθιών, γιόγκα για παιδιά, εικαστικό εργαστήρι, ζωγραφική προσώπου και γκράφιτι. Η είσοδος στα φεστιβάλ θα γίνεται με την αγορά της συλλεκτικής κονκάρδας Συμμετοχή και θα είναι 5 ευρώ για τα παιδιά με δωρεάν είσοδο για τους γονείς και συνοδούς.

Δευτέρα και Τρίτη 10 Νοεμβρίου

Με 16 περίπτερα θα πραγματοποιηθεί φέτος η οδική εκστρατεία διαφώτισης και οικονομικής ενίσχυσης σε όλες τις πόλεις. Για κάθε συνεισφορά θα προσφέρεται από τους εθελοντές μια συλλεκτική κονκάρδα και ενημερωτικό φυλλάδιο.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου - Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια και συλλεκτικές κονκάρδες σε όλα τα παιδιά.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου – Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Ομάδες ποδηλατών και μοτοσικλετιστών θα επισκεφθούν σχεδόν όλα τα χωριά μεταφέροντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της συμμετοχής και της αλληλεγγύης.
Now On Air:
U2 - Beautiful Day
CELEBRITY TWEETS